Bidskinner

Book tid til bideskinne forundersøgelse

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Hovedpine kan skyldes spændninger

Hovedpine kan have mange forskellige årsager. Hvad der ofte er overset, er at hovedpine kan skyldes spændinger omkring kæbeleddet eller tyggemusklerne som følge af, at man skærer tænder.

Sker det, mens man sover, er man ikke altid selv opmærksom på, at man skærer tænder. Og selv hvis man er klar over, at man skærer tænder, så er det ikke sikkert, at man bemærker, at der kan være en sammenhæng mellem tænderskæren og hovedpine/migræne. Hovedpine er dog langt fra det eneste problem ved tænderskæren og øget tandpres.

Hvis man spænder i tyggemusklerne eller skærer tænder, så er det klogt at gøre noget ved det ‒ ellers kan tænderne med tiden nedslides totalt. Jo før man sætter ind overfor problemet, jo nemmere er det typisk også at behandle og forebygge permanente skader på sine tænder.

En tandlæge kan se, om der er slitage pga. tænderskæren

Når man skærer tænder om natten, kan det resultere i en række symptomer, som tandlægen kender:

  • Smerter eller ømhed i kæberegionen.
  • Følelsen af at være uudhvilet, når man vågner om morgenen.
  • Nakkespændinger og andre symptomer i samme region.
  • Isninger i tænderne.
  • Slid på tænderne.
  • Hovedpine/migræne ‒ især om morgenen.

Bidfunktionsproblemer kan også resultere i symptomer såsom knæklyde fra kæbeleddene, svimmelhed, tinnitus, ansigtssmerter, øresmerter eller klikken for ørene.

Bidskinner kan til tider afhjælpe hovedpine og migræne ud over, at de kan forebygge nedslidning af tænderne som følge af tandpres.

+En bidskinne kan stoppe tandslid, smerter fra tyggemuskler, hovedpine mm.

Hovedpine og smerter fra tyggemusklerne som følge af tandpres kan ofte undgås ved, at man sover med en refleksfrigørende bidskinne om natten.

En bidskinne kan samtidig forebygge eller standse eventuel nedslidning af tænderne.

Der kan derfor være meget at vinde ved at benytte bidskinnen, men mange kender ikke årsagen til symptomerne og tænker derfor heller ikke på en bidskinne som en mulig løsning på problemer med f.eks. hovedpine.

+Kan en bidskinne hjælpe?

Undersøgelse om en bidskinne kan hjælpe

På vores klinik kan du få vurderet, om en bideskinne kan afhjælpe dine symptomer.

Hvis en bidskinne forventes at have en god effekt i forhold til dine symptomer, tilpasses en bideskinne til dig, som du får med hjem.

+Book tid til en forundersøgelse

Ring til os idag på telefon 3834 2421 og book en forundersøgelse vedr. en bidskinne.

Vurderes det, at du vil få gavn af en bidskinne, vil vi tilbyde at tage aftryk til en individuelt tilpasset bidskinne.

Selve bidskinnen fremstilles på et laboratorie og er nøje tilpasset dine tænder. Efter en uges tid har vi den klar til dig.

+Brug af bidskinnen

Du placerer skinnen på tænderne om aftenen og sover med den på. På den måde aflastes tyggemusklerne, og kæbeledet afslappes. Samtidig beskyttes tænderne mod tandslid som følge af tænderskæren.

Efter nogle ugers natlig brug af bidskinnen, oplever mange en bedring af symptomerne.

+Hvad er prisen på en bideskinne hos tandlægen?

Der er forskellige priser hos tandlægen, på vores bideskinner til tænderne. Priserne afhænger af, om det er en blød eller en hård bideskinne. Du kan få tilskud som medlem af Sygeforsikring “danmark” (gruppe 1, 2 og 5) på 495 kr. til bideskinner. Se priserne for blød og hård bidskinne.

+Rengøring af bideskinne

For at undgå at din bideskinne samler bakterier, er det en god idé at holde den ren med rengøring. Skyl din bideskinne grundigt med vand og børst den gerne med en tandbørste, men uden tandpasta for at undgå ridser som kan ophobe bakterier. Undgå også kogende vand til rengøring af din bideskinne, da det kan ødelægge formen på skinnen. 

En god idé er at skylle og vaske bideskinnen hver gang du tager skinnen ud af munden, og ligeledes inden du kommer den i munden igen. 

Det er vigtigt at den ligger rent og tørt, så den ikke samler bakterier. Du bør derfor altid opbevare bideskinnen i den beholder, der udleveres sammen med skinnen.