FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Vi forsøger her at giver dig svar på …

+Er tandlægeskræk almindeligt?

Når man selv lider af tandlægeskræk, kan man nemt føle sig alene med det. Men tandlægeskræk er faktisk meget udbredt. Hele 40 pct. af danskerne lider af en eller anden grad af tandlægeskræk. For ca. 5 pct. er det en decideret fobi ‒ odontofobi. Det er således også en væsentlig årsag til, at mange mennesker udskyder tandlægebesøgene i årevis.

Såvel tandlæge som den person der oplever ubehaget, kan heldigvis gøre nogle ting, som kan ændre ved den situation. Vores erfaring er, at vi sammen kan gøre nogle enkle ting, som gør, at det at gå til tandlæge bliver lettere og behageligere.

Der er både nogle ting, du selv kan gøre og ting, som tandlægen kan gøre, så det bliver behageligere og lettere for dig.

+Hvordan behandles paradentose

Paradentose starter normalt som tandkødsbetændelse og udvikler sig efterhånden til egentlig paradentose. Har man blødende/rødt/ømt/hævet tandkød ved tandbørstning, bør man derfor gå til tandlæge. Paradentose kan dog sagtens være til stede, selv om man ikke oplever disse symptomer til hverdag. I nogle tilfælde er symptomerne ikke særligt udtalte eller helt fraværende ved tandbørstning.

Det er derfor vigtigt, at alle mennesker går regelmæssigt til tandlæge, så paradentose kan opdages og behandles på et så tidligt stadie som muligt.

Forebyggelse af videreudvikling af paradentose omfatter korrekt tandbørstning, brug af tandtråd eller mellemrumsbørster samt hyppige besøg hos din tandlæge eller tandplejer. Typisk vil det være nødvendigt at besøge behandleren fire gange om året. Her fjernes belægninger og tandsten, og der foretages bl.a. dybdegående tandrensninger (tandrodsrensninger). Desuden instrueres i særlig mundhygiejne, så paradentosen så vidt muligt kan holdes i skak ‒ eller så tilstanden endda bedres.

+Skal jeg vælge onlay istedet for en krone?

Vi anbefaler typisk onlays til tænder, når defekten i tanden er placeret over tandkødsniveau.

Din tandlæge kan fortælle dig, om det konkret er muligt at lave et onlay, eller det ikke er muligt – dette afhænger af en række omstændigheder vedrørende tanden, som tandlægen kan vurdere, når hun ser dig.

+Hvordan bliver jeg medlem af sygesikring Danmark?

Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til en lang række behandlinger hos tandlægen. Er du ikke medlem i forvejen, vil det ofte være fordelagtigt at blive det, så du kan få tilskud til din tandbehandling.

Hvis du ønsker det, kan vi indsende regningen til Sygeforsikringen “danmark” elektronisk. Så behøver du ikke selv at indsende tandlægeregningen, når udgiften til tandbehandling skal refunderes.

Er du medlem og mellem 18 og 25 år, giver Sygeforsikringen “danmark” 100 pct. i tilskud til tandeftersyn og tandrensning.

Læs mere om Sygeforsikringen “danmarks” tilskudstakster

+Koster det ekstra i weekenderne?

Vi holder åbent hver lørdag og søndag, så du kan gå til tandlæge, når det passer dig. Der er intet ekstragebyr – prisen er den samme når du går til tandlæge en lørdag eller en søndag, som på ugens hverdage.

Du kan bestille en almindelig tid til eftersyn, behandling eller en akut tid, hvis du har smerter. GladTand har åbent kl. 8-15 hver lørdag og søndag.

+Kan parkere tæt på afdelingen?

Der er gratis parkering på Duevej lige om hjørnet.

+Hvad gør jeg ved behov for akut tandlæge?

Hos GladTand tilbyder vi akut tandlæge i København. Vi har åbent døgnet rundt.