Tandblegning

Trin for trin - tandblegning med Beyond

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Før tandblegning med Beyond

I denne vejledning kan du se hvordan vi bleger med Beyond trin for trin og hvad der sker før og under tandblegning. Du kan også se hvad du skal gøre efter blegning for at opnå det optimale resultat.

1 | Undersøgelse

Først undersøges dine tænder for at vurdere om blegning er mulig. (Vi går ikke igang med at blege dine tænder, hvis vi finder tilstande som gør at det vil være skadeligt at få tænderne bleget.) Derefter renses og pudses tænderne af på synlige flader.

2 | Indsætter læbeholder

Der indsættes en simpel læbeholder som bevæger kinderne væk fra tænderne, og fritlægger tænderne i fronten af munden. Læbeholderen sidder derefter af sig selv.

3 | Sammenligning af farve på tænder

Din tandplejer ser derefter på dine tænders farve før selve tandblegningen. Tandplejeren sammenligner farven på tænderne med en etableret farveskala. Hun benytter den såkaldte “Vitaskala” til at vurdere hvilken farve tænderne har før behandlingen. Farveskalaen er internationalt anerkendt og benyttes ikke kun ved blegning, men også af tandlæger ved en række andre kliniske opgaver.

4 | Dækning af tandkød

Før selve blegningen påbegyndes dækkes tandkødet af med flydende gummi, som størkner når man lyser på den. Dette gøres for at beskytte dit tandkød og dine tandhalse under behandlingen.

Under tandblegning med Beyond

5 | Behandling med gel

Selve behandlingen forgår ved at en gel virker på tænderne, sammen med beyond-lampens effekt, som er en lampe med koldt lys. Lyset fra lampen accellerere effekten af den gel som er påført. Lyset fra lampen vil være tændt i ca. 3 gange 10 min. I pauserne vil tandplejeren påføre et nyt lag gel.

6 | Beskyttelse af øjne

Under behandlingen med lys er dine øjne beskyttet af særlige briller og du

kan vælge at høre radio eller musik. Typisk vil tandplejren være hos dig under behadnlignen. Går hun ud af rummet i nogle minutter har du mulighed for at kontakte tandplejeren via en kontakt, som du kan trykke på, hvis du har brug for det.

7 | Isninger

Der kan forekomme isninger i tænderne under blegningen (som jag når man spiser is). Nogle mærker noget under hele blegningen og andre mærker slet ingenting. Det mest almindelige er at man mærker isninger i slutningen af blegningen.

8 | Afslutning

Til sidst fjernes rester af gel og afdækning. Munden skylles i varmt vand. Derefter påføres tænderne en fluorpasta som skal sidde på tænderne et øjeblik. Din nye hvidere tandfarve fastsættes efterfølgende ud fra samme skala som blev anvendt før blegningen.

Efter tandblegning med Beyond

9 | Resultatet

Hos nogle vil tænderne være lidt ujævne i farven lige efter en tandblegning, f.eks. kan der være hvide striber eller punkter. Tænderne bliver dog næsten jævne i farven efter 48 timer og helt jævne igen efter 14 dage. Efter en blegning vil tandfarven blive en anelse mørkere over de næste dage. Dette bliver minimalt hvis forholdsreglerne overholdes (se pt. 11).Efter 14 dage er tændernes farve stabil, og eventuelle plastfyldninger på fortænderne kan laves om, så farven passer til dit nye smil.

10 | Isninger i tænderne efter tandblegning

I timerne efter blegningen kan tænderne være noget ømme, og der kan forekomme isninger. I op til 14 dage efter blegningen kan der være øget følsomhed i tænderne, og det kan være nødvendigt at være forsigtig med meget kold/varm mad og drikke. Dette er forbigående og vil forsvinde igen.

11 | Undgå tobak og fødeemner i 2 dage

Undgå farvede fødeemner og tobak i 2 dage, for at undgå misfarvninger. I 48 timer efter blegning skal man holde sig fra farvede fødeemner og tobak for at få det optimale resultat. Brug evt. plaster eller nikotintyggegummi hvis du er ryger. Undgå bl.a.: Kaffe, te, rødvin, cola, mørk øl, røde krydderier, karry, soja, kulør, rødt kød, røde bær (og saft), rødbeder og lignende. Se på madens /drikkevarernes farve – hvis du er i tvivl så lad være med at indtage det.

Spørgsmål om tandblegning:

Hvor hvide bliver mine tænder?
Med Beyond bliver tænderne typisk 6-8 nuancer lysere på Vitaskalaen. Nogle gange lysere. Resultatet er individuelt. Det er forskelligt fra person til person hvor hvide tænder man kan få. Det afhænger bl.a. af hvilken tandfarve man er født med, og mængden af farvede fødeemner man tidligere har indtaget. Har du relativt lyse tænder i forvejen, vil de måske kun blive få nuancer hvidere af en tandblegning. Er dine tænder derimod meget gule, vil forskellen efter blegning typisk være større.

Kan fyldninger og kroner bleges?
Det er kun tandemaljen der kan bleges. Det vil sige at fyldninger, kroner og blottede tandhalse ikke bliver lysere. Mørke misfarvninger som følge af tidligere huller i tænderne bleges heller ikke, men man kan vælge efterfølgende at få fjernet disse og lagt plastfyldninger i stedet.

Hvornår kan tandblegning gentages?
Du kan tidligst få genbleget dine tænder med en hel tandblegning (3 x 10 min.) efter 1 år, men det vil oftest ikke være nødvendigt i de første 2-3 år. Hvis man ønsker genblegning inden for et år, er det muligt at få foretaget en kortere ”touch-up” behandling, hvor der bleges i 1 x 10 min.