Aktuelt

Kategori: Rådgivning, Sundhed

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Tandklinikker skal lave plast

I følge Tandlægebladet skal tandklinikker fremover lave flere plastfyldninger i stedet for sølvfyldninger. Det er en konsekvens af en ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen. Der kan dog stadig laves bestemte fyldninger af sølv på tandklinikker under visse betingelser, men plast vil nu i langt de fleste tilfælde være det foretrukne materiale på danske tandklinikker.

Kvivksølv på retur på danske tandklinikker
Holdbarheden på plastfyldninger er nu blevet så god, at det officielt vurderes, at materialet kan erstatte kviksølv, som især påvirker miljøet negativt. De ændrede regler betyder, at mange tandlæger ‒ især på ældre tandklinikker ‒ nu må ændre deres praksis på området. En fyldning af plast koster mere end en fyldning af kviksølv, men tager også betydeligt længere tid at lave for tandlægen. Desuden er materialet dyrere.
Andre tandlæger kan fortsætte deres hidtidige praksis, idet der på en del tandklinikker allerede laves overvejende fyldninger af plast, bl.a. fordi materialet også har kosmetiske fordele, som de fleste patienter foretrækker.