Fyldninger

Er nødvendigt efter fjernelse af caries

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Fyldninger af plast eller sølv

Fyldninger er nødvendige efter fjernelse af caries (huller i tænderne). Plast er vores foretrukne materiale til fyldninger. Klinikkens tandlæger anvender kun helt undtagelsesvist sølvamalgam, når det (i sjældne tilfælde) er den eneste forsvarlige løsning. Sølvamalgam anvender vi aldrig i fyldninger til gravide eller ammende mødre.

Udskiftning af eksisterende sølvfyldninger i tænder

Eksisterende sølvfyldninger kan ofte udskiftes med hvide fyldninger af plast. Plastens farve kan tilpasses, så den matcher de øvrige tænder omkring fyldningen. Dette er især en æstetisk fordel, når fyldningen er placeret et synligt sted i munden.

Det sker ofte, at fyldningen udvider sig med tiden og presser på resten af tanden, som til sidst danner revner (infraktioner) eller flækker. Hvis fyldningen er meget stor, og fylder mere end halvdelen af den synlige del af tanden, er en krone typisk den mest holdbare og langsigtede løsning.

Presset fra en ældre stor fyldning kan give smerter i tanden. Hvis man har en større sølvfyldning med mange år på bagen, kan det være en god idé at overveje at skifte den gamle fyldning ud med en ny fyldning af plast, før tanden eventuelt flækker.

Få et overblik – vi laver en behandlingsplan for dine tænder

Har du mange gamle fyldninger, som det er tid til at skifte, kan du få lavet en behandlingsplan ‒ dvs. en oversigt over hvad der kan laves og til hvilken pris, så du ved, hvad dine muligheder er, og hvad du går ind til, før du beslutter, om du ønsker, at det skal laves.

+Elektronisk bedøvelse uden sprøjte

Vi benytter en ny type bedøvelse, som har følgende fordele:

  • De fleste kan stort set ikke mærke, at bedøvelsen lægges.
  • Bedøvelsen lægges kun lokalt omkring tanden ‒ så man undgår, at munden bliver følelsesløs efter behandlingen.
  • Der er ingen traditionel sprøjte.
+Fyldninger og hvide tænder – tandblegning

Ligesom det gælder kroner og broer, ændres farven på fyldninger ikke ved tandblegning. Heller ikke plastfyldninger kan bleges.

Læs mere om udskiftning af fyldninger i forbindelse med tandblegning