Onlays

Tandbevarende Onlays er alternativ til tandkrone

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Onlay i stedet for tandkrone

Når man laver en krone på en tand, må tandlægen typisk slibe en væsentlig del af den raske tand væk for at give plads til kronen. Der findes imidlertid ofte et alternativ til behandling med kroner – en metode som bevarer tanden bedre end den traditionelle kronebehandling. Behandling med et ”onlay” i stedet for en krone bevarer mere af tanden. Samtidig mindskes risikoen for rodbehandling betragteligt med et onlay.

Onlay-behandling bevarer mest af tanden

Flere toneangivende tandlæger på verdensplan anbefaler onlays i stedet for kroner i alle de tilfælde, hvor det er muligt. Med et onlay behøver man nemlig ikke at slibe nær så meget af tanden. Det vil sige, at man bevarer mere af den raske tand, hvilket vi netop prioriterer højt.

Risikoen for rodbehandling er markant mindre med et onlay end med en krone. Ca. 10-15 procent af alle tænder som får en krone på, ender med en rodbehandling pga. påvirkningen af tandens nerve ved beslibning af tanden. Risikoen for rodbehandling ved et onlay er langt mindre, under 2 procent.

Flere fordele ved onlays

Da et onlay dels er den behandling, som bevarer mest af tanden, og risikoen for efterfølgende rodbehandling er mindre, må et onlay anses for at være den mest optimale behandling, når det er muligt at lave den.

Onlayet er fremstillet af et fuldkeramisk kvalitetsmateriale, og vi har valgt at få fremstillet vores onlays af danske tandteknikere. Farven på et onlay kan tilpasses tændernes farve ligesom ved en almindelig keramisk krone. Prisen på et onlay er også den samme som ved en kronebehandling med en fuldkeramisk krone fremstillet af en dansk tandtekniker.

Du kan få tilskud til behandlingen hvis du er medlem af Sygeforsikringen ”danmark”.

+Ingen misfarvninger af tanden

Ved almindelig kronebehandling er kronekanten ofte i kontakt med tandkødet, hvilket ofte bevirker, at tandkødet trækker sig tilbage, så tandkødet blottes.

Med tiden kan en sådan blottet tandhals også syne mørkere. Det vil man selvfølgelig gerne undgå, hvilket er muligt med et onlay. Et onlay er nemlig typisk ikke i kontakt med tandkødet, og selv om et onlay er i kontakt med tandkødet, giver det ikke de mørke misfarvninger af tanden, som en krone altså indirekte kan resultere i med tiden.

+Kan jeg få lavet et onlay?

Vi anbefaler typisk onlays til tænder, når defekten i tanden er placeret over tandkødsniveau.

Din tandlæge kan fortælle dig, om det konkret er muligt at lave et onlay, eller det ikke er muligt – dette afhænger af en række omstændigheder vedrørende tanden, som tandlægen kan vurdere, når hun ser dig.

+Fakta om behandling med et onlay
  • Markant mindre beslibning af den raske tand – man bevarer væsentligt mere af den naturlige sunde tandsubstans. Ved beslibning til en krone fjernes ofte 50-70 procent af tanden. Ved et onlay fjernes normalt maksimalt ca. 5-15 procent af tanden – og ofte meget mindre.
  • Markant reduceret risiko for rodbehandling efter onlay sammenlignet med kronebehandling.
  • Samme garanti på holdbarhed – 10 års materialegaranti.
  • Samme pris som ved en fuldkeramisk dansk produceret krone: Prisen for et onlay er 6.795 kr. Onlayet er ligeledes produceret hos en dygtig dansk tandtekniker.
  • Tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark”: Samme tilskud som ved behandling med en krone.
+Rabat ved flere onlays

Er der behov for at få lavet flere onlays, vil det ofte være muligt at aftale en samlet rabat.

+Skriftligt prisoverslag

Du er velkommen til at få et skriftligt prisoverslag, så du på forhånd ved, hvad behandlingen vil koste.