Læs tandlægens svar

Spørgsmål

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Spørgsmål om tandlægeskræk

Her kan du se nogle af de spørgsmål, vi har modtaget angående tandlægeskræk sammen med de svar, klinikkens tandlæger har givet.
Du kan også læse mere om tandlægeskræk

+Dårlige oplevelser med tandlæger

Jeg er 21 år og har ikke været til tandlæge, siden jeg var 17 ‒ da jeg havde et par dårlige oplevelser med min tidligere tandlæge. Jeg ved, jeg har huller i mine to tænder, og de er store, men hver gang jeg bare tænker på at bestille en tid, er jeg ved at besvime. Hvad kan jeg gøre?

Ida

Hej Ida,

For det første er det afgørende, at du finder en tandlæge, som du mener, du kan have tillid til ‒ og at du laver en aftale med tandlægen om, at du kan sige stop samt at behandlingen kan foregå i dit eget tempo. Du er naturligvis velkommen hos os, men du kan også søge lidt rundt på nettet. Ring og spørg ind til om den pågældende tandlæge har erfaring med patienter med tandlægeskræk.

Dit spørgsmål til vores brevkasse er allerede et første skridt. Ved at tage små skridt af gangen kan du bedre nærme dig det, som du er bange for. En anden ting du kan aftale med din tandlæge er, at hun udelukkende undersøger dine tænder ‒ men ikke foretager nogen egentlig behandling i din mund ved det allerførste besøg. Håber at du kan bruge svaret.

Venlig hilsen
Kathrine Kjær

+Tandlægeskræk - nåle

Hej. Jeg lider meget af tandlægeskræk, det er mest nålen jeg ikke er meget for. Er der nogle alternativer til dette? Jeg har en del huller efterhånden, grundet at jeg ikke har været hos tandlægen i ca. 5 år (men nu skal det være).

Mvh. Thomas

Hej Thomas,

Der er mange, som ikke bryder sig om nåle. De fleste kan jo ikke rigtigt lide at blive stukket, hvad enten det er af en tandlæge eller en hveps. Tandlægens nål er dog en ret god måde at bedøve på (og dermed undgå smerte under behandling), og som regel gør selve stikket ikke ret ondt.

Det bliver også noget lettere at tackle, efter du har været hos tandlægen “første” gang. Hvis du vælger en tandlæge, som du føler, at du kan have god tillid til, så er du kommet langt. Et alternativ til bedøvelse med en nål er selvfølgelig lattergas, men det er ikke noget, som vi benytter. Det er i øvrigt ofte ikke nok med lattergas alene, hvorfor bedøvelse med nål alligevel kan komme på tale, hvis man vælger dette.

Hos os bruger vi the Wand, som er en ny type elektronisk styret bedøvelse. Det er ikke en sprøjte, og du kan ikke se nålen. Desuden kan den meget tynde nål stort set ikke mærkes, og injektionen af bedøvelsen kan stort set ikke mærkes, da bedøvelsen sprøjtes langsomt og meget kontrolleret ind.

Håber at du kommer af sted til en tandlæge ‒ jo før jo bedre.

Venlig hilsen
Kathrine Kjær

+Angst for tandlægers bedøvelse

Hej. Jeg er en 30 årig mand, som er meget bange for at få lavet mine tænder. Mit problem er, at jeg ikke synes om at skulle havde hivet mine fire tænder ud. Da jeg har et stort ønske om at få rettet mine tænder, har jeg før prøvet med bedøvelse, men det hjalp mig ikke, selv om jeg fik fire bedøvelser. Kan I tilbyde mig at få noget andet end bedøvelse fx operation?

Vi kan desværre ikke tilbyde noget alternativ til bedøvelse. Selv hvis man benytter lattergas, så kan det alligevel blive nødvendigt at bedøve. Man kan dog sørge for at lægge bedøvelserne så omhyggeligt, præcist og effektivt som muligt. Hvis tandlægen tager hensyn, og I taler sammen om behandlingen først, så kan det givetvis hjælpe dig en del. På den måde ved du trods alt, hvad der skal ske, før det sker, og du kan selv være med til at beslutte det. Det gør det typisk noget nemmere at håndtere situationen.

Hvis tandlægen desuden er klar over, at du har det dårligt med situationen, så gør det typisk også det hele mindre ubehageligt. (Bemærk: vi har nu har en ny type elektronisk styret bedøvelse ‒ the Wand ‒ som har flere fordele frem for traditionel bedøvelse).

Venlig hilsen
Kathrine Kjær

+Tandlægeskræk: stik, smerte, instrumenter

Hej, jeg er en fyr på 41 år, som i mange år ikke har været hos tandlæge, da jeg lider “stærkt” af TANDLÆGESKRÆK. Bare det at skulle skrive denne mail til jer kan gøre mig dybt bekymret, og jeg ved egentligt ikke, om jeg kan træffe en beslutning. Har for tiden en visdomstand, som plager mig meget, og jeg tager for tiden smertestillende medicin for at dulme mine smerter. Egentligt så ved jeg ikke, om jeg tør at bestille en tid… ja, I kan måske nok mene, at jeg er en “pivskid, tøsedreng, chicken osv.”. Ja, mange ord kunne jeg bruge, men jeg er enormt bange for at skulle tage mig sammen. Mit problem er de mange instrumenter, at blive stukket samt at det skal gøre ondt. Ville ønske at jeg var helt væk. Gør mig også mange forestillinger om, hvad der skal ske. Hjææælp mig. PS. jeg aner ikke hvad jeg skal gøre ved min situation. AV

Hej,

Du er ikke alene med din tandlægeskræk.

Vi har dagligt patienter på klinikken, som er meget bange for at gå til tandlæge. Det betyder også, at vi er vant til at hjælpe folk med at håndtere situationen. Næsten altid opleves frygten før besøget hos tandlægen langt mere ubehagelig, end selve besøget opleves. Vi kan aftale, at du ved dit første besøg hos os udelukkende får kigget på tænderne samt taget røntgenbilleder, dvs. ingen behandlinger. Her kan vi også tale lidt sammen om, hvad der evt. skal laves.

Jeg håber, at du kan samle mod til at bestille en tid, så vi sammen kan sørge for, at du vil få det godt med dine tænder fremover.

Venlig hilsen
Kathrine

+Tandlægeskræk smerte

Hej med jer. Jeg er en pige på 25 år, og jeg har ikke været til tandlægen siden jeg var 18 år. Sidst jeg var til tandlægen, havde jeg en meget ubehagelig oplevelse med en tandlæge, der blev ved med at bore i en tand, trods bedøvelsen ikke virkede. Det gjorde virkelig ondt, og siden dengang har jeg prøvet at bestille en tid hos en anden tandlæge, men er blevet fysisk dårlig, inden jeg skulle af sted. Nu har jeg tabt noget af en plump, eller måske er det lidt af en tand, der er knækket af (det gør ikke ondt). Det vil jeg selvfølgelig godt have lavet, så det ikke bliver værre. Er det sådan, at jeg kunne komme op og møde en af jer, inden jeg skal have lavet noget, og så I bare kan se på det, og så evt. komme tilbage en anden dag, og så få det lavet der? Så tror jeg måske, at jeg vil være mere tryg ved det hele.

Kære Emma,

Du er meget velkommen til at komme ind til os, hvor vi kun vil se på dine tænder og sammen snakker om, hvad der evt. skal laves en anden dag (altså uden at vi går i gang med at lave noget ved første besøg).

Ring venligst for at aftale en tid på telefon 3834 2421, og husk at sige til Kristine (vores receptionist), at vi har lavet denne aftale.

Venlig hilsen
Kathrine Kjær

+12 år siden sidste tandlægebesøg

Hej tandlæge! Jeg har ondt i nogle af mine kindtænder, og jeg har ikke været til tandlæge i 12 år. Jeg har også nogle dårlige erfaringer med mig, fra da jeg gik til børnetandlæge, hvor jeg blev boret uden bedøvelse (hvilket gjorde ret ondt!). Jeg vil gerne til tandlæge, men jeg synes det er svært at tage beslutningen.

For mange mennesker er det meget svært at komme af sted til en tandlæge efter så mange år, selv om man ved, at en tandlæge som regel kan hjælpe. Vores erfaring er dog, at der indtræder en stor lettelse efter det første besøg, hvor vi jo kan starte med at tage billeder af dine tænder og sammen planlægge, hvad der evt. skal foregå. En ting du kan gøre, er at tage en god ven med dig ind til os.

Du kan naturligvis få bedøvelse, og i nogle tilfælde kan man også få noget beroligende medicin. Vi er vant til at arbejde med mennesker, der ikke har været til tandlæge i mange år. Håber at det kan hjælpe dig til at komme af sted.

Venlig hilsen
Kathrine Kjær

+Flov over tænderne

Hej… Jeg skriver egentlig på vegne af min mor. Hun er 47 og har ikke været til tandlægen i mange år. Hun har altid haft svage tænder, og nu er de i rigtig ringe stand! Jeg har talt med hende om, at nu må det være tid til at få gjort noget ved det. Hun er nok mest både flov over det og nervøs for jeres reaktion over hendes tænders tilstand. Har I evt. et godt råd til hende?? Mange tak!

Hej Julie,

Det er naturligt, at din mor er bange for vores reaktion. Sådan er der mange mennesker, der har det, hvis man ikke har været til tandlæge i lang tid. Men vi ser faktisk dagligt patienter på vores tandklinik, som ikke har været til tandlæge i mange år ‒ nogle har ikke været til tandlæge i op til 30 år.

Så der er ikke noget, som kan komme bag på os i den henseende. Der indtræder typisk en stor lettelse hos patienten, når hun har taget det første skridt. Du kan sige til din mor, at hun er velkommen til at komme ind til os, så kan vi starte med udelukkende at se på tænderne og tale sammen om, hvad der evt. skal laves senere, hvis din mor ønsker det sådan.

Venlig hilsen
Kathrine Kjær

+Tandlægeskræk og økonomi

Kære tandlæger! Jeg lider af ekstrem tandlægeskræk ‒ af samme grund har jeg ikke været til tandlæge i mange år. Nu er mine tænder meget dårlige, og jeg skal have gjort noget ved det. Er det noget, jeg kan få ordnet hos jer ‒ og da det sikkert bliver dyrt, kan man så en ordning vedr. betaling?. Håber at høre fra jer. Mvh. Britt Hansen

Kære Britt,

Du er meget velkommen hos os. Vi har mange, der går hos os, som har det på samme måde som dig. Ang. det økonomiske kan vi godt aftale en afdragsordning, mod at du lægger en udbetaling, hvis der er noget, som skal laves. Du kan også få et prisoverslag til at starte med. Du kan ringe til vores sekretær og aftale tid på telefon 3834 2421, eller du kan bruge tidsbestillingen på vores hjemmeside (husk at markere feltet “tandlægeskræk”).

Venlig hilsen
Kathrine Kjær

+Længere pause fra tandlægebesøg

Hej, jeg har tidligere haft en depression. Oven i det er jeg usikker på, hvad der er sket/vil ske med mine tænder. Jeg har huller i alle mine kindtænder, og mine fortænder har vist også huller (er ikke sikker). Jeg har en flækket tand, en gammel rodbehandling som derskal kigges på. Jeg har haft “togskinner”, da jeg var yngre, men fik fjernet den. Jeg har det svært med at finde overskud til at komme til tandlæge. Jeg har ikke været hos en tandlæge siden år 2000. Jeg begyndte i 2004 at børste mine tænder 1-2 gange om dagen igen. Jeg vil meget gerne høre fra jer, da jeg gerne selv vil gøre mit for, at det skal ende godt med mine tænder. Ang. udgiften vil jeg også høre med betalingsmåder. PS. Har haft svært ved at tygge maden i 2-3 uger og har daglige smerter i højre side af mit tandsæt.

Hej,

Det er godt, at du nu børster dine tænder igen. Jeg kan forstå på dig, at du både har et akut behov, som kræver behandling snart, og desuden nogle andre ting, som skal laves hen ad vejen.

Hvis du kommer ind til os, så kan vi starte med udelukkende at lægge en plan for, hvad der skal laves (på kort og længere sigt) samt aftale, hvad det vil koste, og hvordan det betales. Vi kan bl.a. aftale en afdragsordning. På den måde kan du få et bedre overblik over din situation. Jeg håber at du finder overskud til at komme ‒ du er meget velkommen hos os, hvis du vælger det.

Venlig hilsen
Kathrine Kjær