Tandblegning

Hvide tænder

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Få svar på dine spørgsmål

Vi har her samlet en række spørgsmål og svar om tandblegning og hvide tænder hos os:

+Hvorfor er mine tænder ikke helt hvide?

Hvide tænder farves med tiden af det, man spiser, drikker, ryger eller tygger, f.eks. tobak, kaffe, te eller rødvin. I disse tilfælde er tandblegning næsten altid meget effektivt.

Gule eller grå tænder kan dog også skyldes medfødte ændringer af tandemaljens normale struktur, ligesom alderen kan spille en rolle for tandemaljens farve.

Ved tetracyclin-misfarvninger kan blegning have en begrænset effekt. Før tænderne bleges, er det vigtigt, at det vurderes professionelt, hvad årsagen er til, at tænderne ikke er hvide.

+Hvordan virker tandblegning?

Blege-gelen indeholdende hydrogenperoxid, som bleger misfarvet emalje.

+Hvor lang tid holder resultatet?

Blegningen kan holde i årevis, men resultatet afhænger især af, hvad man indtager af fødevarer, hvad man drikker, om man bruger tobaksprodukter samt hvordan man passer sine tænder.

Vi anbefaler, at man får renset og pudset tænder hos sin tandplejer eller tandlæge minimum to gange årligt for optimal vedligeholdelse af blegningens effekt.

+Hvor hvide bliver mine tænder?

Resultatet er individuelt, og man kan ikke sige, hvilken farvenuance det er muligt at opnå i det enkelte tilfælde. Tænderne bleges typisk ikke hvidere, end de har været på et tidligere tidspunkt i livet.

+Er der nogle bivirkninger eller andre gener ved behandlingen?

Der er ikke påvist nogen længerevarende bivirkninger ved behandlingen, når instruktionerne følges. Selve blegningen er normalt ikke smertefuld, men der kan i forbindelse med behandlingen optræde følsomme tænder (kuldefølsomhed).

Hvis der forekommer isninger/følsomhed i tænderne, er det noget forbigående.

+Er blegning af tænder en mulighed for mig, selv om jeg har synlige plastfyldninger?

Fyldninger af plast kan ikke bleges hvidere ligesom tænder. Hvis man har en plastfyldning et meget synligt sted, kan klinikken derfor skifte den, hvis farveforskellen efter blegning er tydelig. Den plastfyldning vi laver i stedet, kan tilpasses farven på de blegede tænder. På den måde kan tænderne få et pænt og ensartet hvidt udseende ved tandblegning, selv hvis man har synlige plastfyldninger i fronten af munden.

Det vil sige, at rækkefølgen er sådan, at man føst bleger og derefter udskifter eventuelle mørkere fyldninger i fronten af munden, hvis man ønsker det.

+Kan jeg få bleget mine tænder hvidere, mens jeg er gravid eller ammer?

Vi ønsker ikke at tilbyde tandblegning til gravide og ammende. Vi vil fraråde, at man benytter tandblegningsprodukter af nogen art, hvis man ammer eller er gravid.

Vi tilbyder heller ikke behandlingen til personer under 18 år.