Forebyggende tandpleje

Generel vedligehold og rådgivning

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Få individuel rådgivning om tandpleje

For at forebygge hjælper vi dels med individuel rådgivning vedrørende tandpleje og forebyggelse af tandsygdomme, dels udfører vi tandrensninger og tandrodsrensninger. Vi undersøger dine tænder for begyndende caries, paradentose og andre tilstande, som skal fanges og evt. behandles så tidligt som muligt for at forebygge, at de udvikler sig. Disse opgaver varetages ofte af tandplejeren i tæt samarbejde med en af klinikkens tandlæger.

Løbende forebyggende tandpleje betyder, at du får bedre mulighed for at bevare dine egne tænder og holde dem sunde, raske og pæne.

Forebyggende tandpleje

Klinikkens tandplejere er først og fremmest specialister i forebyggelse af sygdomme i tænder og mund samt i generel vedligeholdelse af tandsættet. Tandplejeren yder således en omhyggelig forebyggende behandling og instruerer individuelt i optimal pleje af tænder og mund.

Vores tandplejere arbejder dagligt med profylakse, som er forebyggende tandpleje. Din tandlæge på Frederiksberg tager tandpleje alvorligt, hvorfor vi gør en dyd ud af at beskrive hvad tandpleje er samt vigtigheden af forebyggende tandpleje. En tandplejers faglighed bygges op omkring forebyggende og sundhedsfremmende behandlinger. Det er derfor tit dem, der undersøger dine tænder, tandkød og ligeledes din mundhygiejne.

+Tandplejerens viden og råd

Tandplejeren kan instruere i, hvordan den enkelte eksempelvis bruger tandtråd eller særlige mellemrumsbørster på den helt rigtige måde i forhold til de udfordringer, man måtte have med sine tænder. Tandplejere ved også noget om kost og drikkevarer, og om hvordan disse ting kan influere på tændernes sundhed. Alt sammen viden og råd som kan være meget værd for den enkelte patient.

Tandplejeres uddannelse omfatter bl.a. også diagnostisk undersøgelse, og tandplejere kan på flere områder supplere tandlægen, hvilket bidrager til, at hver enkelt patient samlet får den optimale behandling.

+Tandlægeskræk

Har man tandlægeskræk, er det almindeligt, at man undgår at gå til tandlæge i årevis. Nogle undlader også at pleje deres tænder selv.

Har man tandlægeskræk, er der meget at vinde ved at komme ind i en rutine igen, hvor man regelmæssigt besøger sin tandlæge eller tandplejer. Dels kan eventuelle sygdomstilstande ‒ f.eks. caries (huller i tænderne) eller paradentose ‒ bremses i at udvikle sig videre, og dels kan ens tandplejer instruere i mundhygiejne. Selvom det er år siden, du sidst har været til tandlægen, er du altid velkommen hos os.

+Tandpleje og paradentose

En af tandplejernes centrale opgaver er at hjælpe med at forebygge og bekæmpe videreudvikling af paradentose, som er så udbredt, at det kan siges at være en folkesygdom.

Læs mere om paradentose

+Tandrensning

Det er vigtigt regelmæssigt at få foretaget en tandrensning ved tandlægen, for at få fjernet belægninger på dine tænder. Ved at fjerne belægninger, undgår du både plak, tandsten og huller i tænderne og sikre desuden en god mundhygiejne. 

En tandrensning er rensning af tænderne, hvor der både fjernes de hårde belægninger (tandsten) og de bløde belægninger (plak), som alt sammen sidder på tænderne over tandkødet. 

Tandrensningen laves typisk i forlængelse af dit normale tandeftersyn og sikrer at tandens overflade bliver ren og glat, så du har nemmere ved at holde munden fri for bakterier med tandbørstning.

+Mundhygiejne

En tandbørste er det vigtigste redskab til at fjerne plak, og gerne en blød en af slagsen, da den forebygger børste- og slibeskader på tænder og tandkød. En god mundhygiejne  kræver som minimum at der børstes tænder minimum to gange dagligt. Desuden er det en god idé at bruge tandtråd så ofte muligt. 

Det er vigtigt med god mundhygiejne, hvis man vil undgå forskellige tandsygdomme i munden. Din kost har ligeledes indflydelse på balancen i munden og regelmæssig indtag af sukker kan dermed bidrage til ubalance.